Lenticulair drukwerk

Voor het drukken van lenticulair werkt pixel samen met een aantal drukkerijen in binnen en buitenland. Grote oplagen plaatsen we bij een drukker met een grote pers en kleine oplagen bij een verzameldrukkerij. Door jarenlange samenwerking weten we wat deze drukkerijen kunnen en weten zijn wat wij kunnen én ook wat we verlangen aan kwaliteit.
Qua prijs bent u via ons niet meer kwijt dan rechtstreeks. De drukkerijen zijn blij als wij lenticulair werk voorbereiden, en geven ons daarom een korting op hun prijzen. Onze marge op het drukwerk ligt tussen de 10 en 30%, afhankelijk van de oplage.
Pixel ondersteunt ook een aantal drukkerijen in Europa met technisch support, en met de voorbereiding van het lenticulaire drukwerk voor hun klanten.

Kleine oplagen

Al vanaf een paar honderd exemplaren kan het drukken via onze verzameldrukker gunstiger zijn qua prijs dan het maken van een handgemaakte oplage. Drukwerk is ook circa 5-10% scherper dan handgemaakte oplages.
Het drukwerk kan dubbelzijdig bedrukt worden, zelfklevend gemaakt worden of in een vorm gestanst.

Grote oplagen

Bij grote oplagen, denk aan tienduizenden, drukken we op 70×100 vellen. Of in sommige gevallen ook in flexo.
Op 70×100 vellen drukken is een kunst op zich. De vervormingen van het materiaal in de pers geeft een heleboel uitdagingen, omdat het beeld bij lenticulair zo precies moet sluiten op het lenzenraster. Bij flexo druk zijn er weer andere uitdagingen, omdat daar de drukkleuren niet voldoende in register kunnen liggen voor lenticulair. Meestal is er wel een mouw te passen aan een ontwerp. En zo niet dan kan pixel adviseren over hoe het ontwerp kan worden aangepast om het wel goed reproduceerbaar te maken.